Bitcoin повернувся: котирування зросли вже на 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin повернувся: котирування зросли вже на 80%

Валюта
2415
Багато хто вже встиг поховати Bitcoin, а кріптовалюта, схоже, не збирається помирати і готова знову стати хорошим інвестиційним об’єктом.
Валюта стрімко втрачала в ціні і в квітні досягла локальних мінімумів, проте відтоді додала вже близько 80%. Цьому сприяли різні позитивні новини про те, що Bitcoin має шанси бути визнаною в багатьох місцях земної кулі.
“Останнім часом все більше людей починають розуміти, наскільки Bitcoin змінить світ”, – сказав відомий інвестор в Bitcoin Роджер Вер в інтерв’ю CNCB. “Ми будемо бачити, як Bitcoin розширює свій вплив, валюта буде коштувати десятки тисяч доларів, і це відбудеться раніше, ніж ми думаємо”, – додав він.
Нагадаємо, що в квітні ціна Bitcoin сягнула мінімуму $360 і продовжила коливатися в діапазоні, не перевищуючи відмітку $450. Проте потім ситуація змінилася, і вже зараз кріптовалюта коштує $665.
Точну причину такого руху описати складно, але можна поміркувати на цю тему. Отже, бурхливе зростання почалося 25 травня через три дні після завершення Bitcoin Conference 2014 в Амстердамі. На зустрічі практично всі учасники висловлювалися на тему позитивних перспектив Bitcoin. Можливо, саме це послужило чинником зростання ціни.
“На конференції були представники від 51 країни, і майже всі вони змогли розповісти про якісь позитивні зрушення для розвитку Bitcoin. Швидше за все, це допомогло інвесторам зрозуміти, що територія Bitcoin набагато більша, ніж лише США, Китай і Англія”, – сказав CNBC Міккі Малка, генеральний партнер венчурної компанії Ribbit Capital і член правління Bitcoin Foundation.
Малка також зазначив, що останнім часом бачить інтерес до Bitcoin з боку венчурного співтовариства Силіконової долини. Якщо в 2013 р. фінансування Bitcoin становило близько $2 млн, то зараз цей показник оцінюється в $20 млн.
Дійсно, можливо, венчурні інвестори починають вірити в те, що Bitcoin може зробити життя людей краще і зручніше. Також цілком логічно виглядає пояснення зростання ціни кріптовалюти визнанням у Силіконовій долині.
Як стало відомо, минулого тижня компанія Dish Network стала найбільшою з тих, які прийматимуть платежі в Bitcoin. Обробляти платежі для неї буде Coinbase, миттєво перетворюючи їх у долари. Як повідомляє CNBC, це робиться для зниження побоювань з приводу волатильності цін.
Незважаючи на низку позитивних новин, зберігається і негативний фон. Так, регулятори періодично проводять розслідування про незаконні онлайн-транзакції з кріптовалютою. Як би то не було, ціна Bitcoin все ще майже в два рази нижче своїх максимумів на позначці $1100. Можливо, у валюти велике майбутнє, а можливо, це всього лише іще один сплеск інтересу до неї.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас