Європейці масово просять Google видалити їхні персональні дані - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці масово просять Google видалити їхні персональні дані - ЗМІ

Особисті фінанси
1060
Google Inc. за чотири дні отримала від європейських користувачів понад 41 тис. запитів на видалення небажаних персональних даних з пошукової видачі, пише газета Financial Times з посиланням на інформовані джерела.
У середньому, Google отримувала сім запитів щохвилини. Компанія запустила відповідний сайт в п’ятницю і цього ж дня отримала 12 тис. запитів. Найбільшу кількість запитів Google отримала з Великобританії та Німеччини.
За словами одного зі співрозмовників FT, один з користувачів запросив компанію про видалення з видачі посилань на новинні статті, що розповідають про його спробу вбити власну сім’ю.
Google не має наміру покладатися на комп’ютерні алгоритми і доручить прийняття рішень за запитами найманим працівникам. Видалення посилань з пошукача почнеться в середині червня.
Як повідомлялося, щоб зробити запит на видалення персональних даних, користувач зобов’язаний вказати своє ім’я, електронну адресу, підтвердити обліковий запис фотографією і пояснити, яке відношення до нього має кожна із зазначених сторінок і чому результат пошукової видачі не є вірним, коректним і прийнятним.
Посилання будуть видалені з пошукової видачі тільки на території Європейського союзу. Водночас Google має намір оцінювати, чи зачіпає запит суспільні інтереси: наприклад, чи зроблений він щодо інформації про фінансове шахрайство, злочинні діяння, халатності, державних службовців.
У травні Європейський суд визнав, що Google не тільки надає майданчик для розміщення контенту, а й контролює дані, а тому зобов’язаний дотримуватися закону про захист персональних даних і видаляти посилання на інформацію особистого характеру про користувачів за їх запитом, навіть якщо ця інформація була розміщена законно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас