Україна планує до кінця року підписати з Японією кредитну угоду про реконструкцію БСА - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує до кінця року підписати з Японією кредитну угоду про реконструкцію БСА - віце-прем'єр

Казна та Політика
730
Уряд України планує підписати з Японією кредитну угоду про реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) до кінця 2014 року, заявив віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва і комунального господарства України Володимир Гройсман.
“Нашим планом передбачено, щоб до кінця року всі сторони прийшли до підписання кредитної угоди, і далі ми будемо звертатися до парламенту щодо його ратифікації”, – сказав він на брифінгу в рамках виїзної робочої наради щодо подальшої реалізації проекту комплексної реконструкції БСА в Києві у вівторок.
При цьому віце-прем’єр підкреслив, що уряд на сьогодні ставить завдання, зокрема перед “Київводоканалом” та профільними відомствами, на 1 вересня розпочати роботу з підготовки ділянки з реалізації проекту реконструкції БСА.
Фінансова участь української сторони в реалізації зазначеного проекту в частині виконання підготовчих робіт становить близько 390 млн грн, у тому числі 109 млн грн виділено на ці цілі за рахунок Держфонду охорони навколишнього природного середовища в 2014 році.
Зі свого боку надзвичайний повноважний посол Японії в Україні Саката Тоічі (Sakata Toichi) повідомив, що вказаний проект є надзвичайно важливим для японської сторони, яка зацікавлена і готова приступити до його реалізації в найкоротший термін.
“Угода буде підписана якомога швидше і, як повідомила українська сторона, це буде до кінця року. Проте японська сторона вважає, що угоду можна підписати раніше”, – сказав він.
Як повідомлялося, 23 квітня поточного року В.Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів України затвердив проектну документацію з реконструкції БСА в Києві вартістю близько 10,5 млрд грн.
При цьому В.Гройсман нагадав, що уряд Японії заявив про готовність надати Україні кредит на модернізацію БСА під 0,1% на термін 40 років.
Раніше, 17 квітня, Мінрегіон з посиланням Саката Тоічі (Sakata Toichi) повідомив, що уряд Японії прийняв рішення надати Україні в рамках фінансової допомоги кредит у розмірі до 150 млрд японських ієн (близько $1,5 млрд) на реалізацію низки програм, у т. ч. $1,1 млрд – на модернізацію БСА в Києві в рамках програми Офіційної допомоги розвитку.
Проект комплексної реконструкції споруд очистки стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації осадів на БСА розроблений Мінрегіоном спільно з КМДА. Термін реалізації проекту – 8 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас