Мінфін у червні відмовиться від пропозиції валютних і короткострокових гривневих ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін у червні відмовиться від пропозиції валютних і короткострокових гривневих ОВДП

Фондовий ринок
297
Міністерство фінансів України планує проводити в червні тільки аукціони з розміщення гривневих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з погашенням через два, п’ять і сім років, відмовившись від пропозиції будь-яких валютних паперів і короткострокових гривневих паперів.
Як зазначено в червневому графіку проведення аукціонів, кількість намічених аукціонів скорочено до п’яти, з яких три – з розміщення п’ятирічних облігацій.
Крім того, у перший вівторок червня пропонуватимуться дворічні папери, а в останній, 24 червня, – семирічні.
МВФ наприкінці квітня схвалила виділення Україні кредиту на $17,1 млрд, перший транш якого вже надійшов, у тому числі $2 млрд на адресу уряду. Рішення МВФ відкрило для країни допомогу інших міжнародних фінансових організацій. Зокрема, Україна залучила $1 млрд від продажу облігацій під гарантії США і отримала $750 млн кредиту від Світового банку.
Як повідомлялося, в травні Мінфін спочатку відмовився від розміщення валютних облігацій, проте потім переглянув своє рішення і в кінці місяця проводив позапланові аукціони з продажу надкоротких, з погашенням через 13-14 днів, доларових паперів, а також дворічних гривневих паперів. Практика перегляду графіка розміщення, що оголошується на початку місяця, стала вже традиційною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас