У п'ятницю НБУ викупив з міжбанку $215 млн - для згладжування "різких коливань гривні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У п'ятницю НБУ викупив з міжбанку $215 млн - для згладжування "різких коливань гривні"

Валюта
3638
Національний банк України (НБУ) 30 травня придбав на міжбанківському валютному ринку $215 млн, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
“Нацбанк бачить своє завдання в згладжуванні різких коливань курсу гривні. Крім того, враховується необхідність вживання заходів з поповнення міжнародних резервів держави. Тому було прийнято рішення вийти 30 травня на міжбанківський валютний ринок для купівлі іноземної валюти”, – роз’яснив в повідомленні причини інтервенції заступник директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олександр Арсенюк.
На його думку, ситуація на валютному ринку останнім часом мала тенденцію до поліпшення.
“Чистий валютний попит, який спостерігався протягом першого кварталу 2014 року, змінився в квітні-травні на чисту пропозицію на безготівковому ($0,2 млрд) і готівковому ($0,3 млрд) сегментах валютного ринку”, – наголошується в повідомленні.
За оцінкою Олександра Арсенюка, наявність такої тенденції свідчить про поступове поліпшення ринкових очікувань учасників валютного ринку.
“Цьому сприяє початок виконання Україною масштабної стабілізаційної програми, підтримуваної фінансуванням МВФ і дає змогу залучати фінансові ресурси і від інших кредиторів, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках”, – наголошується в повідомленні.
При цьому заступник директора генерального департаменту відзначив, що за таких умов починає збільшуватися попит на національну грошову одиницю з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж запасів іноземної валюти, накопичених в період невизначеності.
“Особливо такі тенденції виявляються в період сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету, що, зокрема, і відбувалося в останні дні травня”, – вказується в повідомленні.
Як повідомлялося, курс гривні на Міжбанку від початку 2014 року знизився на 29,8%, з 8,2850 грн/$1. Разом з тим, в п’ятницю курс гривні зміцнився до 11,8000 грн/$1 з 11,8500 грн/$1 у попередній робочий день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас