Вкладники банку "Форум" почали безстрокову акцію протесту під Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники банку "Форум" почали безстрокову акцію протесту під Кабміном

Кредит&Депозит
8370
Сьогодні, 2 червня, о 10.00 біля Будинку уряду України (м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 ) розпочнеться безстрокова акція протесту – пікетування Кабінету міністрів України з вимогою виконати обіцянки представників влади та націоналізувати банк “Форум”, повідомляють організатори акції – громадська організація “Ініціативна група вкладників і клієнтів банку “Форум”.
Під час безстрокового пікетування буде використовуватися мобільна сцена і звукопідсилююча апаратура, а також будуть встановлені три інформаційні намети на тротуарі навпроти Будинку уряду України, які стоятимуть до прийняття владою рішення про націоналізацію банку “Форум”.
“Враховуючи те, що держава, в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відмовила приватному інвестору в порятунку банку “Форум”, учасники безстрокового мітингу-пікетування вимагатимуть від Кабінету Міністрів України та інших органів державної влади невідкладно прийняти всі необхідні рішення з націоналізації банку “Форум” і придбання банку в цілому (або перехідного банку, або всіх активів і пасивів) “Укргазбанком” або іншим державним банком з метою недопущення ліквідації банку “Форум” і втрати вкладниками і клієнтами банку “Форум” своїх кровних заощаджень і коштів на рахунках”, – йдеться в повідомленні.
Раніше вкладники та клієнти банку “Форум” неодноразово попереджали представників органів влади, що вони будуть відстоювати свої права і законні інтереси, а також свої кровні заощадження всіма доступними способами і методами впливу, в тому числі і тими, які застосовувалися на Майдані у січні-лютому поточного року.
Як зазначають організатори акції, вони не підуть з-під Будинку уряду України доти, поки Кабмін та інші органи державної влади не приймуть всі необхідні рішення з націоналізації банку “Форум”.
Довідка: банк “Форум” заснований в 1994 році, входить до 20-ки найбільших банків України. Станом на січень 2014 року він входив до п’ятірки банків країни з найбільшим депозитним портфелем запозичень від населення (більш ніж 5 млрд гривень).
13 березня Нацбанк України, замість надання рефінансування, визнав банк “Форум” неплатоспроможним.
14 березня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про введення тимчасової адміністрації і призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію банк “Форум”.
Зараз більш ніж 130 тис. вкладників втратили можливість користуватися своїми коштами. Пенсіонери та малозабезпечені позбавлені можливості отримати пенсії та інші соціальні виплати. Всі юридичні особи, які мали рахунки в банку “Форум”, не можуть виплачувати заробітну плату своїм працівникам, заморожені податкові та соціальні відрахування.
27 травня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на засіданні Дирекції Фонду прийняв рішення про кінцеву відмову приватному інвестору в придбанні банку “Форум” і про продаж активів і пасивів банку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас