Вартість російського газу для України при оплаті частини боргу може скласти 380 доларів - держдума РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість російського газу для України при оплаті частини боргу може скласти 380 доларів - держдума РФ

Енергетика
1858
Вартість російського газу для України при оплаті частини боргу може скласти 380 доларів США за тисячу кубів. Про це заявив голова комітету Держдуми з енергетики Іван Грачов.
“Перша скасована знижка була безперечною, але вона була за бездоганну оплату”, – сказав І.Грачов.
За його словами, будь-який суд визнає законність її скасування.
“Друга знижка стосується Чорноморського флоту”, – зазначив він, додавши, що “вона дійсно складна”. Через скасування цієї знижки можуть бути довгі судові процеси, бо “вона відокремлена від основного контракту”. Тому Україні запропонували в разі оплати безперечної частини боргу обговорити можливість надання знижки.
“Якщо всі угоди будуть виконані, то, я думаю, ціна буде близька до європейської і складе приблизно 380 доларів”, – заявив І.Грачов.
Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що Україна не купуватиме російський газ через завищену вартість.
Як відомо, з червня Україну повинні перевести на передоплату за поставки газу. Пізніше глава “Газпрому” О.Міллер заявив, що Україну не будуть переводити на передоплату за російський газ за умови, що борг буде погашений хоча б частково.
Як повідомлялося, заборгованість Києва за російський газ після того, як не були сплачені поставки і за квітень, зросла до 3,5 мільярда доларів. Разом з тим єврокомісар з енергетики Г.Оттінгер зазначив, що борг України за російський газ становить приблизно 4 мільярди доларів.
Також нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ю.Продан повідомив, що Україна має намір подати позов про ціну на російський газ до Стокгольмського арбітражу. Прем’єр Яценюк зазначив, що у випадку, якщо “Газпром” не підпише угоду з “Нафтогазом”, компанії зустрінуться в суді.
Зазначимо, з 1 квітня ціна на російський газ для України зросла з 268,5 долара до 485 доларів за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас