Тепер власники підприємств зможуть легше звільняти свій менеджмент - підписано новий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тепер власники підприємств зможуть легше звільняти свій менеджмент - підписано новий закон

Казна та Політика
3580
Власники підприємств або уповноважені ними органи зможуть легше звільнити посадових осіб цих підприємств, відповідний закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про захист прав інвесторів” підписав в.о. президента Олександр Турчинов, йдеться в повідомленні на сайті Адміністрації президента в п’ятницю.
“Проблема полягає в тому, що інвестори не мають змоги змінити менеджмент настільки швидко, наскільки це іноді потрібно відповідно до поточної ситуації і результатів, які показує підприємство”, – пояснював раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, представляючи закон у парламенті.
“Цей законопроект, нарешті, робить нормальну ринкову економіку і нормальне ринкове управління підприємствами, коли посадову особу змінюють не тому, що потрібно знайти у неї прогул, а тому, що вона не відповідає рівням, очікуванням роботодавця від результатів здійснення підприємницької діяльності”, – додавала народний депутат Ксенія Ляпіна.
Голова профільного парламентського комітету Юрій Воропаєв уточнював, що закон ліквідує існуючі протиріччя між Цивільним кодексом, законом про акціонерні товариства та КЗпП (Кодекс законів про працю).
Водночас у законі, який Рада прийняла за основу і в цілому 13 травня вводяться компенсаторні механізми для звільнених керівників, зокрема, їм виплачується вихідна допомога у розмірі не менше шестимісячного середнього заробітку.
Крім того, за словами П.Шеремети, документ зменшує з восьми до чотирьох перелік випадків застосування до посадових осіб матеріальної відповідальності, що обмежується середнім місячним заробітком. Він також встановлює, що матеріальна відповідальність за неотриманий підприємством прибуток покладається лише на посадових осіб.
Закон набуде чинності наступного дня після опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас