Керівник GM бачить в Google серйозного конкурента для автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівник GM бачить в Google серйозного конкурента для автовиробників

Фондовий ринок
419
Google Inc. може стати “серйозним конкурентом” для виробників автомобілів, якщо компанія продовжить свої зусилля зі створення автомобіля, здатного пересуватися без безпосередньої участі водія, заявив голова конструкторського відділу General Motors Co. Марк Ройс.
“Хто завгодно може зробити що завгодно, якщо у них достатньо часу і грошей, – наводить слова М.Ройса агентство Bloomberg. – Якщо вони націляться на це, то без сумніву стануть серйозним конкурентом на авторинку”.
При цьому топ-менеджер GM зазначив, що його компанія не прагне обігнати Google в створенні автомобіля, якому не потрібен водій.
Раніше на поточному тижні Google оголосила про плани створити мінімум 100 повністю автономних машин до кінця року. У цих двомісних авто відсутнє кермо, і вони можуть розвивати швидкість до 40 км/ч.
GM представила власні розробки в цій сфері минулого року. Автомобіль компанії, оснащений технологією Super Cruise, не може обходитися без водія, але здатний замінювати його в деяких ситуаціях – наприклад, самостійно їхати дорожньою смугою, гальмувати і підтримувати задану швидкість.
Тим часом аналітики дослідницької компанії Lux Research вважають малоймовірним, що до 2030 року на дорогах з’явиться хоч один автомобіль, здатний повністю здійснювати контроль над рухом у всіх ситуаціях. Разом з тим, за оцінками компанії, обсяг ринку напівавтономних машин – що володіють подібними функціями з вказаною вище технологією GM – може сягати $87 млрд через 15 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас