Україна візьме нові кредити - на будівництво і ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна візьме нові кредити - на будівництво і ремонт доріг

Кредит&Депозит
990
Міжнародні фінансові організації (МФО) збільшили обсяги кредитних запозичень на реалізацію проектів дорожньої інфраструктури України.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це в ході Міжнародного транспортного тижня в Одесі розповів голова Держагентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Олександр Малін.
За його словами, кошти на будівництво та ремонт доріг в Україні можуть бути залучені або через зовнішні запозичення, або через стягування плати за проїзд у будь-якій формі.
“Ми маємо домовленості з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про завершення будівництва та ремонту дороги Київ – Одеса, але не до Жашкова, як це планувалося, а до Кривого Озера з перспективою дійти до Одеси. Тривають роботи, які фінансує Світовий банк (СБ) на дорозі Київ – Харків – Довжанський, і підтверджені домовленості з будівництва її відгалуження в пункті Решетилівка в напрямку Дніпропетровська”, – сказав він.
За словами Малина, “Укравтодор” також продекларував СБ, що від Дніпропетровська планується будувати маршрут Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Миколаїв, що матиме своїм логічним продовженням реконструкцію з розширенням траси Одеса-Миколаїв-Вознесенськ.
“Всі ці плани обумовлені тимчасовою окупацією кримського півострова, і як наслідок, втратою можливості використання портів Криму. Це спричинило збільшення навантаження на порти Херсона, Миколаєва та Одеси”, – сказав Малін.
Наближаються до завершення роботи на дорозі Київ – Чернігів, фінансовані з коштів СБ, додав голова “Укравтодору”.
Крім того, заплановані переговори з Державним експортним банком Угорщини щодо отримання кредиту на 60-70 млн євро на будівництво дороги Берегово – Мукачево, для з’єднання прикордонного пункту на українсько-угорському кордоні з дорогою Київ – Чоп. Також в рамках цього кредиту планується відгалуження цієї дороги для сполучення з пунктом пропуску на румунському кордоні.
Водночас Малін зазначив, що коштів на оновлення максимальної кількості доріг під значні навантаження у держави немає, і закликав автоперевізників під час доставки вантажів не зловживати обмеженнями, не перевантажувати свої транспортні засоби особливо в літній сезон, що негативно впливає на стан доріг.
Крім того, голова “Укравтодору” запропонував “Укрзалізниці” і перевізникам, в рамках світової тенденції інтермодальності перевезень, ввести практику перевезення великовагового транспорту залізничним платформами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас