У Німеччині мають намір створити "кіберсуди" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині мають намір створити "кіберсуди"

Світ
250
Німеччина може створити спеціальні “кіберсуди” для винесення рішень за вимогами громадян до пошукових сервісів видалити зазначення їхніх особистих даних, пише Financial Times з посиланням на представника міністерства внутрішніх справ країни.
Питання про створення таких судів – або іншої інстанції, яка зможе служити посередником між німцями, охочими реалізувати своє “право бути забутим”, і пошукачами – постало після історичного рішення Європейського суду, який раніше в поточному місяці зобов’язав найбільший у світі пошуковик Google редагувати певні результати пошуку за запитом звичайних користувачів.
Відтоді до компанії, послугами якої під час пошуку інформації в інтернеті користуються 96% німців, надійшли сотні запитів до вимог видалити персональні дані. У зв’язку з цим уряд Німеччини висловило занепокоєння , що політики або зірки будуть намагатися приховати інформацію , яка представляє суспільний інтерес.
На думку міністерства внутрішніх справ країни , новий механізм для вирішення таких питань повинен грунтуватися на європейському законодавстві щодо захисту даних. Поки конкретне рішення прийнято не було , при цьому Німеччина не планує вводити держконтроль за діяльністю пошукачів , повідомив представник відомства.
Представник Google раніше заявив , що буде потрібно час , щоб проаналізувати всі можливі наслідки рішення Європейського суду , зазначивши , що компанія вже розглядає варіант з розглядом кожного запиту на видалення інформації окремо замість того , щоб автоматизувати цей процес.
Крім того , Google зареєстрована і здійснює свою діяльність на території США , де рішення Європейського суду багато в чому суперечить першій поправці до Конституції країни , що гарантує свободу слова . Голова правління компанії Ерік Шмідт заявив на зборах акціонерів , що суд порушив баланс між “правом бути забутим і правом знати” .
Юристи Google в даний момент намагаються визначити , чи буде просте видалення посилань без зміни самого контенту вважатися виконанням вимог суду .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас