"Укравтодор" змінить модель утримання доріг в областях - голова агентства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" змінить модель утримання доріг в областях - голова агентства

Казна та Політика
1033
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) планує змінити модель утримання дорожньої інфраструктури в областях країни.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це під час Міжнародного транспортного тижня в Одесі у вівторок повідомив голова “Укравтодору” Олександр Малін, зазначивши, що існуюча система експлуатації доріг поглинає значні кошти і є абсолютно не ефективною.
“Структура доріг в Україні неоднорідна. Тому не буде використовуватися єдиний інструмент для всіх регіонів. Приміром, в одній області буде проведено пілотний проект переходу на прямі витрати, в іншій – на умовах тендерної пропозиції роботи з експлуатаційного утримання винесемо на конкурс між приватними організаціями; ще в інших – підемо шляхом комерціалізації облавтодорів”, – сказав голова “Укравтодору”.
Крім того, за словами О.Маліна, в рамках децентралізації дорожнього господарства буде дещо змінений процес передання функцій управління дорогами місцевого значення місцевим органам влади.
“Плануємо з 170 тис. км передати близько 100-130 тис. км в комунальну власність обласних, районних та сільських рад. Це супроводжуватиметься фінансовими ресурсами. А “Укравтодор” сконцентрується на дорогах першої та другої категорій, які є складовими міжнародних транспортних коридорів”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас