Найстарішу модель автопрому у світі зняли з виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстарішу модель автопрому у світі зняли з виробництва

Технології&Авто
2378
У неділю, 25 травня, індійська компанія Hindustan Motors оголосила про припинення виробництва седана Ambassador, що випускався з 1957 року і вважався найстарішою моделлю сучасного автопрому.
Про це повідомляє The Economic Times.
Раніше найстаршою моделлю в світі, яка все ще перебуває на конвеєрі, вважався мінівен Volkswagen T1/T2, що вперше з’явився на ринку в 1950-х. Однак його збірка завершилася в Бразилії в грудні минулого року.
За словами представників Hindustan Motors зняти модель з конвеєра змусили борги і вкрай низький попит. Також був закритий збирав ці автомобілі завод, який розташований в місті Уттарпара, Західна Бенгалія. У компанії стверджують, що відновлення виробництва або розробка наступника не планується, так як на це просто немає коштів.
Модель Ambassador побудована на базі британського автомобіля Morris Oxford, який випускали в Великобританії з 1956 по 1959 рік. Після цього збірку машини перенесли в Індію для місцевого ринку. Седан оснащений 1,5-літровим бензиновим мотором потужністю 55 кінських сил. З 1979 року модель стали пропонувати з дизельним 40-сильним агрегатом.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас