Bloomberg: тестом для Порошенка стане поділ політики і бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: тестом для Порошенка стане поділ політики і бізнесу

Казна та Політика
1055
Одним з головних завдань бізнесмена Петра Порошенка, який за результатами підрахунку майже половини протоколів на позачергових виборах Президента України набирає більш ніж 54% голосів, стане чіткий поділ сфер політики та економіки в державі, і є підстави вважати, що у нього це може вийти.
В американському агентстві вважають, що парадоксом минулих в Україні президентських виборів є те, що на тлі всіх народних протестів проти олігархічних кланів і корумпованої влади українці в підсумку вибрали ще одного олігарха – Петра Порошенка, який поєднував політику і бізнес з 1998 року, був соратником одного зі своїх нинішніх конкурентів – Юлії Тимошенко – в 2005 році і міністром при Вікторі Януковичі.
Головною перевіркою того, наскільки Порошенко готовий до серйозних дій і відділення політики від бізнесу, на думку видання, є питання, чи продасть він свою компанію Roshen, а найсерйознішим викликом для нового Президента на тлі економічних проблем стане пошук шляхів вирішення конфлікту в Східній Україні.
Як відзначають в Bloomberg, одночасно з реалізацією економічних реформ Порошенку необхідно продемонструвати здатність влади приймати конструктивні рішення. Зокрема, вважають у виданні, децентралізація влади та бюджетної політики, а також надання офіційного статусу російській мові можуть зменшити протести на сході України.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас