У Китаї витрати за позиками впали до мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї витрати за позиками впали до мінімуму

Світ
275
У Китаї витрати за позиками впали найбільше з часів світової фінансової кризи на тлі того, як центральний банк пом’якшив монетарну політику, щоб відновити випуск облігацій і стимулювати зростання дедалі слабшої економіки.
Спред між прибутковістю трирічних облігацій компаній з рейтингом “ААА” і державних компаній впав з 31 березня на 60 б. п. до 126 б. п. Це найбільше зниження за квартал з 2007 р.
Падіння вартості позик спровокувало розміщення внутрішніх облігацій на суму 1,005 трлн юанів ($161 млрд), що може перевищити суму в 1,012 трлн юанів в цілому за I квартал.
Розширення банку облігацій сприяє прагненню Лі Кецяна зупинити позабалансове кредитування, більш відоме як тіньовий банківський сектор.
При цьому забезпечуються умови, за яких компанії отримували достатньо грошей, щоб уникнути дефолту за умов зниження ділової активності в обробній промисловості та охолодження ринку нерухомості. Народний банк Китаю планує влити 120 млрд юанів ($19,2 млрд) на міжбанківський ринок, що є найбільшою сумою за 4 місяці, шляхом операції зворотного РЕПО.
“У інвесторів зростає апетит до ризикованих вкладень, а побоювання настання дефолту зменшуються”, – відзначає Сюй Ханфей, аналітик з облігацій з Guotai Junan Securities Co.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас