Порошенко виграє вже в 1-му турі з величезним відривом від Тимошенко - дані всіх екзит-полів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко виграє вже в 1-му турі з величезним відривом від Тимошенко - дані всіх екзит-полів

Казна та Політика
7098
Петро Порошенко набирає 57,8% голосів українців. Такі результати Всеукраїнського телевізійного екзит-полу, який проводила компанія “TNS в Україні” . Юлія Тимошенко набирає 12,4%. Третім у президентських перегонах прийшов Олег Ляшко – 8,7%. Анатолій Гриценко отримав 6% голосів, а Сергій Тігіпко – тільки 4,4%.
Всеукраїнський телевізійний екзит-пол проводила компанія “TNS в Україні” на замовлення чотирьох телеканалів – “1 +1”, ICTV, ТРК “Україна” та “Інтера” . Компанія опитала 20 тис. респондентів на 610 виборчих дільницях. У вибірки не потрапили Крим, а також деякі міста на Сході України, зокрема, Краматорськ, Слов’янськ і Нікополь.
За даними “Національного екзит-полу” результати такі:
Петро Порошенко – 55,9%
Юлія Тимошенко – 12,9%
Олег Ляшко – 8%
Анатолій Гриценко – 6,3%
Сергій Тігіпко – 4,7%
За висуванця Партії регіонів Михайла Добкіна – 2,1%.
За Ольгу Богомолець, Вадима Рабиновича проголосували по 1,9% опитаних виборців. Лідеру партії “Свобода” Олегу Тягнибоку віддали свої голоси 1,3%, лідеру Комуністичної партії, який заявив про зняття своєї кандидатури з президентських виборів, але його прізвище залишилося в бюлетені, віддали свої голоси 1,1% виборців.
Лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош отримав 0,9% голосів.
“Національний екзит-пол” проводив консорціум компаній у складі Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) і Центр Разумкова.
У ході “Національного екзит-полу” Було опитано близько 17 тис. респондентів на 400 виборчих дільницях (по 200 для кожної дослідницької компанії) на всій території України, за винятком Криму.
Ще один екзит-пол, який проводила соціологічна служба “Савік Шустер Студія”, віддає перемогу Петру Порошенко вже в першому турі.
Згідно з екзит -полу “Савік Шустер Студії”, за кандидата у президенти Петра Порошенка віддали голоси 55,7% виборців, за Юлію Тимошенко – 12,9% , за Олега Ляшка – 8,8%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас