Продажі китайських авто в Україні обійшли продажі авто виробництва країн СНД - вперше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі китайських авто в Україні обійшли продажі авто виробництва країн СНД - вперше

Технології&Авто
864
Продажі автомобілів китайського виробництва на українському ринку легкових автомобілів за підсумками січня-квітня 2014 року вперше обійшли продажі автомобілів виробництва країн СНД (ЗАЗ, ВАЗ та ін.)
Як повідомила прес-служба групи компаній “АІС”, частка автомобілів китайських брендів у січні-квітні 2014 року зросла більш ніж на 4 в.п. порівняно з аналогічним періодом 2013 року – з 10% до 14,4%, тоді як частка авто виробництва країн СНД знизилася з 16,7% до 14,1%.
АІС” відзначає, що раніше за період 2011-2013 рр. частка автомобілів виробництва країн СНД знизилася з 22,9% до 15%, при цьому частка авто китайських брендів зросла з 5,6% до 10,3%.
АІС” констатує, що за січень-квітень 2014 року на українському ринку продано більше 5 тис. авто бренду Geely (на 20% більше, ніж за січень-квітень 2013 року), що дозволило йому зайняти більше 42% продажів в групі китайських брендів і країн СНД.
“В цілому за підсумками чотирьох місяців 2014 року частка бренду Geely становить більше 12% ринку легкових автомобілів. Подібних результатів Geely вдалося досягти на тлі загальної негативної ситуації на ринку: за чотири місяці автомобільний ринок просів майже на 34%”, – наголошується в повідомленні.
Найбільш продаваною моделлю за підсумками чотирьох місяців поточного року, за даними “АІС”, є Geely Emgrand 7, частка продажів якої становить 3% ринку всіх легкових автомобілів.
За словами директора з маркетингу ГК “АІС” Сергія Боровика, факторами, що вплинули на перестановку сил на українському авторинку є збільшення в Україні числа китайських брендів; зростання якості китайських автомобілів і довіри до них українських покупців.
Група компаній “АІС” – один з лідерів українського автомобільного ринку.
Основний вид діяльності – продаж нових легкових, комерційних, вантажних автомобілів, спецтехніки і автобусів.
В Україні на ринку легкових авто України представлені, зокрема, китайські бренди Geely, Chery, JAC, Byd, Great Wall, Lifan.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас