«Газпром» отримає за газ від Китаю $25 млрд авансом - заявив Мєдвєдєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» отримає за газ від Китаю $25 млрд авансом - заявив Мєдвєдєв

Енергетика
741
«Газпром» отримає за постачання газу від Китаю 25 мільярдів доларів авансом. Російська компанія попередньо узгодила з КНР розмір авансового платежу. Про це в п’ятницю повідомив журналістам в Санкт-Петербурзі заступник правління газового холдингу Олександр Медведєв.
«Газпром» і китайська національна нафтогазова корпорація CNPC 21 травня підписали угоду про постачання природного газу східним маршрутом на 30 років. Обсяги постачання становитимуть 38 мільярдів кубометрів на рік. Газ піде в Китай східним маршрутом через газопровід «Сила Сибіру». При цьому голова російської компанії Олексій Міллер відмовився називати ціну за тисячу кубометрів, пославшись на комерційну таємницю. Він повідомив, що загальна сума контракту становитиме 400 мільярдів доларів.
Олександр Медведєв також зазначив, що ціна природного газу, який «Газпром» постачатиме в Китай, буде вище 350 доларів за одну тисячу кубометрів.
Раніше віце-прем’єр Аркадій Дворкович повідомив, що російська влада принципово схвалила обнулення податку на видобуток для корисних копалин (ПВКК) на газ, який постачатиметься до Китаю. Податок буде обнулено виключно для тих обсягів, які будуть експортуватися. У свою чергу, голова «Роснефти» Ігор Сєчін після підписання газового контракту в Шанхаї розповів, що китайська влада заявила про готовність скасувати імпортні мита на російський газ.
Газ в Китай буде постачатися з Чаяндінського родовища в Якутії з газопроводу «Сила Сибіру». Загальний обсяг інвестицій у розробку родовища і будівництво трубопроводу становитиме 77 мільярдів доларів. 20 мільярдів з них буде надано китайською стороною. Постачання газу будуть організовані за принципом «бери або плати», тобто покупець повинен буде купувати весь законтрактований обсяг незалежно від того, потрібен він йому просто зараз чи ні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас