Мобільний гаманець буде в кожному п'ятому телефоні до 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільний гаманець буде в кожному п'ятому телефоні до 2018 року

Особисті фінанси
492
За даними дослідників, на кінець 2013 року в світі кожен десятий телефон був оснащений мобільним гаманцем, а вже в 2018 році такий функціонал буде передбачений в кожному п’ятому мобільному терміналі. У Juniper Research прогнозують, що даний напрямок буде розвиватися за двома різними моделями. Так, в країнах, що розвиваються, найбільш популярною буде технологія SVA (Stored Value Accounts). Зокрема, вона оптимальна для забезпечення початкового фінансового доступу для раніше не охоплених банківськими послугами жителів Африки південніше Сахари, а також в країнах Азії і Латинської Америки.
Водночас у Північній Америці та Західній Європі будуть розвиватися безконтактні платежі. Аналітики очікують, що позитивним фактором стане запуск ще цього року компанією Apple iWallet, в якому буде використовуватися технологія HCE (Host Card Emulation) на основі NFC (Near Field Communications) послуги. Згідно зі звітом компанії, більше третини мобільних гаманців у світі – і більше 50% гаманців на розвинених ринках – підтримуватимуть безконтактні платежі.
Дослідники Juniper Research також очікують розвитку нових фінансових послуг, які сприятимуть популяризації “мобільних гаманців”. Для прикладу вони навели, зокрема, британський сервіс Paym (надає можливість оплатити рахунки членів своєї родини або друзів зі свого телефону), який поряд з іншими новими ініціативами буде інтегрований у вже існуючі програми мобільного банкінгу в якості додаткової опції. У США аналітики відзначили стартапи Venmo і Dwolla, що орієнтовані на молодих користувачів і набирають все більше популярності.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас