Сбербанк і ВТБ пообіцяли захистити свої карти від санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк і ВТБ пообіцяли захистити свої карти від санкцій

Фінтех і Картки
886
Сбербанк і ВТБ, два найбільших російських банки, ведуть переговори про укладення міжхостової угоди, яка дозволить їх клієнтам вести «левову частку» внутрішньоросійських операцій за картами навіть у разі введення санкцій. Про це заявив президент «ВТБ 24» Михайло Задорнов.
«З 15 травня клієнти банків-членів об’єднання, а це приблизно 270 банків, у тому числі Газпромбанк, вже можуть користуватися нашими банкоматами зі зниженою комісією. І з 30 травня клієнти «ВТБ 24», банку «Літо» і Банку Москви зможуть користуватися банкоматами без комісії», – сказав Задорнов. Він додав, що наприкінці травня буде створено з’єднання між процесинговим центром ВТБ «Мультикарта» і Сбербанком.
Цієї весни декілька російських банків потрапили під санкції США та ЄС, введені через конфлікт навколо України. Зокрема, міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard заблокували карти банку «Росія» і СМП Банку, а також перестали проводити їхні операції.
Російська влада, в свою чергу, вимагає від банків організувати міжхостові з’єднання між усіма банками країни. У цьому випадку всі випущені в Росії карти будуть прийматися в усіх банкоматах.
За кількістю банкоматів і випущених карток Сбербанк і «ВТБ 24» перевершують всі інші банки Росії разом узяті.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас