Російський ВТБ почав розраховуватися в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ВТБ почав розраховуватися в юанях

Фондовий ринок
4107
Філія банку ВТБ в Шанхаї, єдиний російський банк з фінансовою ліцензією на території Китаю, провела першу транскордонну операцію в юанях КНР на суму 20 млн юанів (більш ніж 110 млн руб).
Філія успішно реалізувала низку підготовчих заходів для отримання дозволу регулюючих органів КНР, включаючи встановлення спеціалізованих систем звітності, модернізацію інформаційно-технологічної платформи та навчання персоналу.
Дотепер шанхайська філія мала можливість здійснювати міжнародні розрахунки в іноземній валюті та в рублях. Проведення транскордонних операцій в юанях дозволить ВТБ розширити спектр надаваних послуг для компаній, що беруть участь в російсько-китайської торгівлі.
Тепер клієнти банку ВТБ в Росії можуть здійснювати розрахунки з китайськими контрагентами в юанях, використовуючи рахунки в шанхайській філії, а також розміщувати депозити в КНР. У свою чергу клієнти ВТБ в Китаї отримують можливість розраховуватися юанями з російськими експортерами, які мають рахунки в банку.
Старший віце-президент, керівник департаменту дочірніх компаній банку ВТБ Михайло Якунін зазначив:
“Філія ВТБ в Шанхаї вже більше трьох років лідирує за сумами та обсягами валютної торгівлі “рубль-юань”. Лише в 2013 році було проведено 1047 операцій на загальну суму 19,4 млрд рублів. У I кварталі 2014 року філія в Шанхаї продовжила успішно нарощувати обсяги бізнесу. Розвиток розрахунків в юанях КНР, поряд з операціями в рублях, є стратегічним напрямком роботи ВТБ на китайському фінансовому ринку. Ми зробили черговий важливий крок з розвитку російсько-китайських торгових відносин”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас