Чорногорія вирішила не відставати від ЄС і ввела санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорногорія вирішила не відставати від ЄС і ввела санкції проти Росії

Світ
1331
Чорногорія приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Росії, що були введені у зв’язку з українською кризою, заявив президент країни Філіп Вуянович.
За словами Вуяновича, Чорногорія погодилася з рішенням Ради ЄС щодо Росії, тому що вважає, що їй, як країні-кандидату, необхідно розділяти зовнішню політику Євросоюзу і НАТО.
«Якби ми цього не зробили, якби ми були байдужі до цих рішень, то безперечно, що наш шлях до ЄС сповільнився б, і була б виключена можливість запрошення до НАТО в Уельсі», – сказав чорногорський президент.
У Південному Уельсі на початку вересня пройде наступний саміт НАТО, на якому, як очікує чорногорська влада, країні буде зроблено запрошення про вступ до альянсу.
«Росія – велика держава. Чорногорія не може впливати на світові процеси. Росія повинна зрозуміти, що Чорногорія, слідуючи своїм інтересам, хоче бути частиною ЄС і частиною НАТО, жодним чином не висловлюючи антиросійський настрій», – заявив Вуянович.
Нагадаємо, в березні Захід, не визнаючи возз’єднання Росії та Криму, ввів санкції щодо низки російських політиків і підприємців.
Раніше Міністерство фінансів США розширило «список Магнітського». У прес-службі відомства повідомили, що під візові та економічні санкції потрапили 12 російських громадян. Високопосадовців серед них немає.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас