Дефіцитні річні квоти на автомобільні вантажоперевезення скасовані - Укртрансінспекція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцитні річні квоти на автомобільні вантажоперевезення скасовані - Укртрансінспекція

Казна та Політика
483
Комісія з розподілу дозволів для перевезення вантажів, які мають обмежені річні квоти, прийняла рішення скасувати квотування так званих дефіцитних дозволів.
Як повідомив журналістам голова Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) Валерій Черненко в середу, призупинено дію затверджених розподілів на дозволи, які мають обмежені річні квоти щодо таких країн як Австрія, Азербайджан, Білорусь, Італія, Казахстан, Румунія, Словаччина, Туреччина, Чехія, Узбекистан і Угорщина.
За словами В.Черненка, для оформлення дозволів, які видаються тільки на завантажені транспортні засоби, в пунктах видачі договорів необхідно надати номер митної декларації для підтвердження завантаження.
“Рішення щодо подальшого квотування дозволів, які мають обмежені річні квоти, на наступний квартал буде прийнято найближчим часом”, – зазначив В.Черненко.
За його словами, ці нововведення нададуть можливість перевізникам – від малих до великих компаній – працювати виключно за ринкових умов.
“Надалі ми плануємо створити якийсь фільтр допуску до ринку, який дасть змогу ставити обмеження для деяких компаній, що не відповідають критеріям, прописаним в чинному законодавстві. Серед цих критеріїв – добропорядність, фінансова спроможність і професійна компетентність”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас