У Києві небувалий сплеск автокрадіжок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві небувалий сплеск автокрадіжок

Кримінал
4257
У столиці – сплеск автокрадіжок. З січня по квітень в столиці викрали 501 машину. Для порівняння: за весь минулий рік було 499 таких крадіжок. Вдалося відшукати небагато – всього 147.
За словами заступника начальника Головного слідчого управління МВС Ігоря Цюприка, найчастіше орудують злочинці код-грабером – приладом, який записує сигнал з сигналізації. У підсумку в машину можна потрапити безперешкодно.
Найчастіше авто, вкрадені у столиці, переганяються в Одесу, де в підпільних гаражах або розбираються, або перебиваються номери агрегатів, перефарбовується кузов, і крадені авто продаються за 70% від реальної вартості на авторинках.
Щоб уберегти авто від підпалу або викрадення, експерти радять ставити його на охоронювані стоянку або в гараж.
“Ні в якому разі не залишайте в машині документи, гроші та цінні речі, а виходячи з авто, не забувайте його замикати і ставити на сигналізацію”, – радить начальник столичної ДАІ Анатолій Курінний.
Звичайна сигналізація, правда, від угону вже не врятує. “Зараз, як тільки випускають серійно сигналізації, тут же до них з’являються відмички, тому краще ставити в машину приховані ключі, які у разі невключення відключають роботу двигуна, і викрадач просто не зможе виїхати на машині”, – радить начальник відділу автотехнічної експертизи та оціночної діяльності центру МВС у Київській області Сергій Форотінський. Страховики радять все-таки укладати договори КАСКО, де прописаний рядок про угони.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас