Китай відмовився будувати міст через Керченську протоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відмовився будувати міст через Керченську протоку

Нерухомість
7182
У переліку з 47 документів, підписаних у рамках офіційного візиту президента Росії В. Путіна до Китайської Народної Республіки, відсутні будь-які угоди, що стосуються спільних проектів з будівництва мосту через Керченську протоку.
Таким чином, заяви, раніше широко розтиражовані у впливових російських ЗМІ, про ймовірну участь у фінансуванні проекту China International Fund Ltd (CIF), та будівництві – державної China Railway Construction Corporation (CRCC) не відповідають дійсності – раніше анонсувалося, що відповідний меморандум буде підписаний В.Путіним в ході візиту до Пекіну.
“Участь або неучасть Китаю в проекті будівництва Керченського мосту – це індикатор реального ставлення Піднебесної до окупації Криму, – говорить директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк.
Відсутність угоди сигналізує про те, що Пекін не буде інвестувати мільярди в території з невизнаним статусом”.
Раніше китайські компанії висловлювали інтерес до будівництва порту на території Криму у складі України – відповідний меморандум був підписаний у грудні 2013 р. Польові інженерні роботи з розвідки на суші і морі, необхідні для підготовки варіантів і типів переходу через Керченську протоку, повинні бути завершені до 1 червня.
У Мінекономрозвитку РФ повідомляли, що на будівництво Керченського моста планується виділити 155 млрд рублів (4,4 ​​млрд доларів).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас