У Волинській області чиновників спіймали на махінаціях з держкоштами в земельній сфері на сотні тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Волинській області чиновників спіймали на махінаціях з держкоштами в земельній сфері на сотні тисяч гривень

Кримінал
299
У Волинській області працівники УБОЗ викрили групу посадових осіб з філії державного підприємства з реєстру земельних угідь, які “на хвилі” земельних реформ поклали в свої кишені сотні тисяч гривень державних коштів, повідомили в прес-службі ГУБОЗ МВС України.
Прокрутили злочинну оборудку керівники філії, які за своїм розсудом втілювали в життя “Перехідну реєстраційну систему”. Дана реформа передбачала перенесення даних про земельні угіддя з паперових носіїв інформації до автоматизованої електронної системи.
Щоб прискорити даний процес, крім реєстраторів, законодавством передбачалося на підставі укладення цивільно-правових договорів залучення фізичних осіб, які за грошову оплату допомогли виконати величезний обсяг роботи.
Однак, посадові особи філії весь вантаж звалили на плечі своїх підлеглих. А самі в цей час оформили фіктивні договори на підставних осіб, які нібито допомагали оцифрувати дані.
Загалом, зловмисники винайняли більше 20 “невидимих ​​душ”, за які отримували до 5000 гривень щомісяця.
Встановлено понад 50 епізодів злочинної діяльності фігурантів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Учасникам групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас