Росія не готова визнати вибори президента в Україні - Медведєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не готова визнати вибори президента в Україні - Медведєв

Світ
6813
Ситуація в Україні зараз не дає впевненості в тому, що президентські вибори пройдуть на належному рівні, заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу Bloomberg TV.
“Але я можу сказати, що в результаті виборів, які будуть в травні, частина людей в Україні висловиться за ту чи іншу кандидатуру. Безумовно, можна з повагою ставитися до цієї позиції. Чи є це актом визнання? Ні, не є”, – передає слова Медведєва Інтерфакс-Україна.
За словами прем’єра, акт визнання з боку іноземної держави можливий лише в тому випадку, коли результати виборів однозначно свідчать про волевиявлення переважної більшості громадян.
“Російська Федерація дуже багато бере участь в моніторингу виборів, але, на жаль, ситуація в Україні зараз не така, щоб ми були впевнені в тому, що ці вибори пройдуть належним чином”, – підкреслив Медведєв.
За його словами, “якщо мислити легально, юридично”, то необхідно розуміти, що ці вибори “є результатом антиконституційної зміни влади”.
У зв’язку з цим прем’єр-міністр нагадав російську позицію: Віктора Януковича ніхто влади не позбавляв, імпічменту не було, він сам не писав заяви про звільнення, він живий і, значить, він президент України. Тому в Москві не визнають легітимності діючих в Києві уряду і виконуючого обов’язки президента.
Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента Росії Володимира Путіна визнати вибори в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас