Промислове виробництво в Донецькій області впало на 13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промислове виробництво в Донецькій області впало на 13%

Казна та Політика
606
Промислове виробництво Донецької області у січні-квітні нинішнього року порівняно з січнем-квітнем 2013 року скоротилося на 13%.
Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Донецькій області.
«Від початку року виробництво скоротилося на підприємствах всіх основних видів промислової діяльності області. Порівняно з січнем-квітнем 2013 року у видобутку неенергетичних корисних копалин та розробці кар’єрів спад становить 5,5%, у виробництві, передачі і розподілі електроенергії – 6,8%, у вугільній промисловості – 8,4%, у виробництві коксу і продуктів нафтопереробки – 10,1%, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – 12,8%, у виробництві будівельних матеріалів та іншої неметалевої мінеральної продукції – 13,1%, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – 14,4%, у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – 14,7%, у легкій промисловості – 30,1 , у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – 32,1, в ​​машинобудуванні – 37,3%», – повідомили ГУ статистики Донеччини.
За даними управління також в квітні порівняно з аналогічним місяцем 2013 року зниження обсягів виробленої продукції зафіксовано у всіх основних галузях індустрії, за винятком електроенергетики. Водночас сезонний чинник сприяв збільшенню виробництва за квітень порівняно з попереднім місяцем у видобутку неенергетичних корисних копалин та розробці кар’єрів – на 5,5%, на стільки ж – у виробництві будівельних матеріалів та іншої неметалевої мінеральної продукції, а також у низці інших галузей, крім вугільної та коксохімічної промисловості.
Нестабільністю відрізнялася динаміка виробництва в квітні на основних переділах металургійного циклу. Порівняно з попереднім місяцем квітнева виплавка чавуну зменшилася на 2,9%, виплавка сталі зросла на 3,8%, виробництво готового прокату скоротилося на 6,8%. За січень-квітень виплавка чавуну становила 4,2 млн. тонн, і збільшилася порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 1,3%. Виплавка сталі – 3,9 млн. тонн, що менше січня-квітня 2013 року на 12,2%. Виробництво готового прокату скоротилося від початку року на 15,8% і становить 2,1 млн. тонн. Випуск металевих труб становить 99 тис. тонн, що менше проти січня-квітня 2013 року на 21%.
Крім того, обсяг видобутку рядового вугілля в Донецькій області у січні-квітні становить 12,4 млн. тонн, що менше аналогічного періоду на 3,9%. Обсяг готового вугілля, що включає відвантажене рядове вугілля (у тому числі для подальшого збагачення) і продукти збагачення, за січень-квітень становить 9,5 млн. тонн і порівняно з січнем-квітнем 2013 року знизився на 8,2%. Разом з тим, виробництво електроенергії за січень-квітень становить в області 9 млрд. кВт-годин, що менше аналогічного періоду 2013 року на 7,9%.
«На роботі промисловості області продовжує позначатися незабезпеченість експортними виробничими замовленнями, зниження внутрішнього інвестиційного та споживчого попиту, а також політична та економічна нестабільність в регіоні та країні в цілому», – підкреслили в ГУ статистики в Донецькій області.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас