Росія витримає абсолютно будь-які санкції - знову запевнило керівництво країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія витримає абсолютно будь-які санкції - знову запевнило керівництво країни

Світ
1609
У Росії є різні заходи у відповідь на можливі економічні санкції Заходу, заявив у вівторок, 20 травня, прем’єр -міністр РФ Дмитро Медведєв, зазначивши, що при будь-якому розкладі в економіці РФ соцзобов’язання будуть виконані.
“З урахуванням того, що про ці санкції багато говорять, безумовно, ми різні сценарії розглядаємо. Жоден з цих сценаріїв не є катастрофічним для економіки нашої країни, хоча, звичайно, якісь обмеження можуть бути досить болючими”, – сказав Медведєв в інтерв’ю телеканалу Bloomberg.
За словами прем’єра, ніяких сумнівів немає в тому, що Росія витримає абсолютно будь-які санкції . “Питання тільки в тому, що від цього придбають Сполучені Штати Америки, що від цього придбає весь світ, який ледве-ледве оговтався від тієї кризи, яка всіх нас загалом застиг в 2008 році. До речі, першопричина якого знаходилася в Сполучених Штатах”, – зазначив Медведєв.
Він відмовився будувати гіпотези щодо того, якою буде російська реакція. “Можу вам сказати одне: безумовно, у нас є план дій залежно від того, як розвиватиметься ситуація, але якщо говорити про поганому розвитку подій, то, незважаючи на те що я сказав, що ми противники будь-яких санкцій, природно, в наборі є не тільки заходи по загальному поліпшенню ситуації в нашій економіці, але і міри, які можуть бути спрямовані щодо відповідних держав”, – заявив Медведєв.
Глава уряду, однак, впевнений, що російська економіка в будь-якому випадку вистоїть. “У будь-якому випадку можу сказати так: всі соціальні зобов’язання, які ми брали на себе перед своїм народом, ми в будь-якому випадку будемо виконувати, навіть якщо будуть діяти які завгодно санкції. У цьому немає жодних сумнівів: Росія – багата країна, і ми здатні контролювати розвиток ситуації”, – підкреслив глава уряду.
Нагадаємо, напередодні Швейцарія ввела санкції відносно ще 13 осіб через ситуацію в Україні. У список увійшли російські чиновники , представники південного сходу України, а також компанія “Феодосія” і “Чорноморнафтогаз”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас