У Криму цього літа чекають лише до 2,5 млн туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму цього літа чекають лише до 2,5 млн туристів

Особисті фінанси
4810
Туроператори Криму очікують, що цього сезону півострів відвідають до 2,5 млн росіян, туристів з інших країн на кримських курортах, швидше за все, не буде.
“Я думаю, що ми приймемо близько двох – двох з половиною мільйонів осіб. Йдеться про російських громадян, інших навряд чи варто чекати у зв’язку з міжнародною обстановкою”, – сказав президент Асоціації туроператорів Криму і Севастополя Борис Зелінський на прес-конференції в інформаційному агентстві “Інтерфакс Північний Захід” в понеділок.
“Для перехідного періоду це адекватне число”, – зазначив Зелінський.
За його словами, останнім часом Крим відвідувало близько 6 млн туристів на рік. “65-70% потоку становили громадяни України, 25% – росіяни, на третьому місці зазвичай йшла Білорусія. Решта країн далекого зарубіжжя становила не більше 1%”, – зазначив Зелінський.
Він повідомив також, що туристи в цьому сезоні не відчують на собі ніяких проблем, пов’язаних з браком води. Як зазначив Зелінський, вода, якою забезпечувався Крим через Північно-Кримський канал, на 85% йшла на зрошення сільгоспугідь у центральній частині півострова. Через перекриття каналу врожай у Криму цього року буде втрачений, зазначив Зелінський.
“У туристичній зоні проблем з водою не буде”, – підкреслив він.
Тим часом, туристам з Росії, які планують провести свою відпустку в Криму, варто запастися готівкою: банківські картки до оплати на півострові, як і раніше, не приймаються, додав Зелінський. “З банківською карткою в Криму робити нічого”, – сказав він.
Говорячи про переваги відпочинку в Криму перед Краснодарським краєм або закордонними південними країнами, Зелінський зазначив, що курорти півострова пропонують широкий вибір лікувальних процедур. Також Крим насичений історико-культурними комплексами: всього тут налічується 12,5 тис. пам’яток історії та культури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас