Мінфін Росії визнав - план приватизації на 2014 р. провалений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Росії визнав - план приватизації на 2014 р. провалений

Нерухомість
368
Бюджет Росії в 2014 р. отримає від приватизації 26 млрд руб. замість намічених 196 млрд руб., заявив міністр фінансів Антон Силуанов.
“Цього року у нас не будуть виконані плани з приватизації. Ми планували близько 196 млрд руб., а отримаємо, за нашими оцінками, близько 26 млрд руб. Тому при додатковому обговоренні в уряді ми не виключаємо можливості більш раннього вирішення питання про приватизацію “Роснафти”, – зазначив міністр.
У березні уряд доповнив план приватизації держмайна на 2014-2016 рр., до плану додали 431 ВАТ, зокрема “Російські лотереї”, 20% Новоросійського морського торгового порту (ММТП) і низку науково-дослідних і будівельних установ.
До розширеного плану приватизації включені племінні, насінницькі та інші сільгосппідприємства, деякі рибогосподарства і харчові підприємства, три компанії з деревообробки, підприємства з видобутку корисних копалин “Красноярскграфіт”, “Кварц” (Ульяновська область) і “Нефтеразведка” (Ульяновськ), низка металургійних, електротехнічних і машинобудівних підприємств і велика кількість будівельних і торговельних підприємств.
Підлягають приватизації держчастки в аеропортах в Анапі, Комсомольську-на-Амурі, Кургані і Елісті, у морських і річкових пароплавствах в Архангельську, Мурманську, Красноярську та Хабаровську, в річкових і морських портах в Архангельську, Анадирі, Астрахані, Мурманську, Нарьян-Марі, Нижньому Новгороді, Ніколаєвську-на-Амурі, Новосибірську, Омську, Хабаровську, Чебоксарах і Егвекінот (Чукотка), а також “Петербурзька полярна експедиція”.
Держава також продасть невеликі пакети акцій у кількох банках, серед яких Сбербанк, “Уралсиб”, “МДМ-банк” і “Зв’язковий банк”, держпакети у близько 20 видавництвах, серед яких друкарня МВС Чувашії.
Мінекономрозвитку і Росимущество в 2014-2016 рр. мають намір підготувати до продажу такі компанії як “Ростелеком”, “Совкомфлот”, ОЗК, а також тестові продажі пакетів акцій “Транснафти” і РЖД.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас