Провідний оператор супутникового телебачення США DirecTV проданий за 67,1 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідний оператор супутникового телебачення США DirecTV проданий за 67,1 мільярда доларів

Фондовий ринок
276
Американський телекомунікаційний гігант AT&T купує за 48,5 мільярда доларів провідного оператора супутникового телебачення США DirecTV. Відповідне рішення в неділю одноголосно схвалили ради директорів обох компаній.
AT&T, другий за величиною в США оператор стільникового зв’язку, заплатить 95 доларів за акцію DirecTV, що передбачає приблизно 10-відсоткову премію до вартості паперів компанії на закритті торгів 16 травня цього року. Частина купівлі буде сплачена грошима, частина – акціями AT&T. З урахуванням боргу DirecTV загальна сума операції становитиме 67,1 мільярда доларів.
Як очікується, повністю злиття компаній, якщо його схвалять регулятори, буде завершено через рік. За інформацією ЗМІ, AT&T не планує змінювати керівну команду DirecTV, проте нинішній генеральний директор оператора супутникового телебачення Майк Уайт піде у відставку після 2015 року.
За словами аналітиків, купівля DirecTV, що має близько 20 мільйонів абонентів, підвищить досить слабкий поточний грошовий потік AT&T, який вона зможе направити як на виплату дивідендів, так і на розвиток бізнесу.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас