Самопроголошена ДНР прийняла Конституцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Самопроголошена ДНР прийняла Конституцію

Кримінал
3261
“Верховна рада Донецької народної республіки” прийняла конституцію самопроголошеної держави, визначивши ДНР парламентською республікою з двома державними мовами.
“Верховна рада ДНР – парламент республіки, є постійно діючим вищим і єдиним законодавчим (представницьким) органом державної влади ДНР”, – сказано в тексті конституції.
За документом, Верховна рада ДНР призначає голову ради міністрів і приймає рішення про його відставку. Також парламент формує раду міністрів, приймає рішення про його відставку, “за винятком таких рішень щодо міністра оборони ДНР, глави Служби безпеки і міністра внутрішніх справ”.
Крім того, конституцією передбачається приєднання республіки до іншої федеративної державі. “У разі приєднання ДНР до федеративної держави ДНР стає рівноправним суб’єктом федеративної держави”, – йдеться в статті 55 Основного закону ДНР.
Статус республіки визначається договором між федеративною державою і ДНР. Він може бути змінений за взаємною згодою між федеративною державою і ДНР відповідно до федерального конституційного закону. “Територія ДНР на момент приєднання до федеративної держави визначається межами колишньої Донецької області в складі Республіки Україна”, – наголошується в документі.
Вищий нормативний правовий акт встановлює дві державні мови в республіці – російська та українська. “У Донецькій Народній Республіці визнається принцип різноманіття культур, забезпечується їхній рівноправний розвиток і взаємозбагачення”, – йдеться в тексті конституції.
Вона також передбачає першість православ’я над іншими релігіями. “У Донецькій народній республіці головною і пануючою вірою є Православна віра…”, – йдеться в тексті. Водночас, закон передбачає свободу віросповідання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас