Міндоходів України стурбоване зростанням обсягу імпорту через офшори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів України стурбоване зростанням обсягу імпорту через офшори

Казна та Політика
777
Міністерство доходів і зборів України фіксує тенденцію зростання імпорту товарів з використанням компаній, що працюють через офшорні зони, в квітні і першій половині травня поточного року, повідомив журналістам заступник міністра доходів, який курирує митну сферу, Віталій Науменко в четвер у Києві.
“За підсумками аналізу результатів митного оформлення імпортних товарів митними органами в квітні і за 14 днів травня зафіксована тенденція збільшення частини постачань, здійснюваних через посередників, зареєстрованих в країнах з умовною назвою “території з пільговим оподаткуванням”, – сказав він.
За даними заступника міністра, якщо в квітні частина таких оформлень становила 21,4%, то за підсумками 14 днів травня ця частина вже сягнула 26,3 % всіх митних оформлень.
“Такий показник може свідчити про переорієнтацію імпортерів з метою спроби уникнути оподаткування”, – вважає В.Науменко.
Як підкреслив заступник міністра, ця проблема потребує комплексного вирішення.
За його словами, митна служба за підсумками аналізу зовнішньоекономічних операцій, а також митного оформлення товарів передасть перелік таких компаній до відповідного департаменту Міндоходів для відстеження ланцюжка постачань на внутрішньому ринку і проведення відповідних перевірок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас