У Китаї звинуватили у корупції співробітників британського фармацевтичного гіганта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї звинуватили у корупції співробітників британського фармацевтичного гіганта

Фондовий ринок
162
Китайська поліція пред’явила колишньому високопоставленому менеджеру британської фармацевтичної компанії GlaxoSmithKline (GSK) Марку Райлі звинувачення в тому, що він примушував персонал підкуповувати лікарів. Звинувачення пред’явлені ще двом співробітникам компанії, повідомляє Російська служба BBC.
Розслідування було розпочато в липні минулого року. Тоді були заарештовані віце-президент і менеджер з управління GlaxoSmithKline (China) Investment Co. Лян Хун, віце-президент компанії і менеджер з персоналу Чжан Говей, директор з юридичних питань Чжао Хун’янь і директор з розвитку бізнесу Хуан Хун.
Представник міністерства громадської безпеки КНР (так в Китаї називається МВС) заявив на брифінгу в Пекіні, що на адресу GSK висунуті звинувачення за трьома пунктами, у тому числі в корпоративному підкупі і підкупі співробітників недержавних організацій.
Райлі і ще двох членів керівництва китайського підрозділу GSK – Чжан Гуовея і Чжао Хун-Яна – також підозрюють у підкупі чиновників міських адміністрацій Пекіна і Шанхая. Поліція вважає, що підкуплені медики і чиновники незаконно збагатилися на мільярди юанів.
GlaxoSmithKline, за даними китайських слідчих, витратила до 320 млн фунтів (близько 500 млн доларів) на підкуп китайських лікарів і чиновників, переказуючи їм гроші через туристичні агентства та консалтингові компанії.
У грудні GSK вибачилася за своїх співробітників, що діяли “без відома керівництва”, не погодившись з сумою грошей, витрачених на незаконні виплати. Компанія також пообіцяла змінити систему компенсацій розповсюджувачам своєї продукції і відмовитися від практики спонсорування участі лікарів у різних медичних заходах. Нинішнє повідомлення китайської влади британці поки що не прокоментували.
Цей перший в Китаї випадок, коли у хабарництві звинувачується співробітник іноземної компанії.
Відзначимо, GlaxoSmithKline не вперше звинувачують у підкупі лікарів і чиновників. У квітні цього року компанію викрили у систематичних виплатах польським лікарям в обмін на просування продуктів компанії. У 2012 році GSK заплатила 3 млрд доларів штрафу у справі про шахрайство в сфері охорони здоров’я в США після того, як надала два безрецептурних препарати і не повідомила про побічні ефекти для хворих на цукровий діабет.
Штаб-квартира GlaxoSmithKline розташовується у Великобританії, її філії знаходяться в більш ніж 100 країнах світу. GlaxoSmithKline виробляє рецептурні препарати, вакцини та продукцію для підтримки здоров’я.
У Китаї компанія володіє дослідницьким центром і шістьма виробничими центрами. На території КНР працюють більше 5 тис. її співробітників. Виручка компанії з 3,9 млрд юанів (626,4 млн доларів) в 2009 році збільшилася до 6,9 млрд юанів (1,1 млрд доларів) в 2012-му.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас