Кількість жертв афериста Мейдоффа наблизилася до 52 тис., сума позовів перевищує $40 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість жертв афериста Мейдоффа наблизилася до 52 тис., сума позовів перевищує $40 млрд

Кримінал
413
Кількість постраждалих в результаті афери американського фінансиста Бернарда Мейдоффа становить близько 51,7 тис. осіб, сума поданих ними позовів про відшкодування шкоди перевищує $40 млрд, свідчать дані, оприлюднені фондом допомоги жертвам фінансової піраміди.
Як пише New York Daily, обидва показники значно перевищують попередні оцінки.
Madoff Victim Fund (MVF) був заснований міністерством юстиції США для підтримки постраждалих в результаті афери Б.Мейдоффа. За словами його керівника Річарда Брідена, вимоги про відшкодування шкоди надійшли з 119 країн, причому в 26 країнах кількість жертв перевищує 100 осіб.
Найбільше заявок подали американці, за ними слідують громадяни Німеччини, Італії, Франції та Швейцарії, передає Deutsche Welle.
“Схоже, що гроші втратили як мінімум вдвічі більше інвесторів, ніж передбачалося раніше”, – заявив Р.Бріден. За його висловом, лише “пустеля Гобі, та полюси Землі” виявилися незачепленими крахом фінансової піраміди Б.Мейдоффа.
Конкурсний керуючий Ірвінг Пікард говорив про збиток у розмірі $20 млрд. Заяви від потерпілих подані на вдвічі більшу суму, хоча їхня правомірність ще повинна бути перевірена. Проте Р.Бріден впевнений, що втрати були “значно вищі, ніж поки що підтверджено документами”.
Фінансист Б.Мейдофф створив найбільшу в історії “схему Понці”, що зібрала понад $65 млрд, яка проіснувала близько 20 років – до грудня 2008 року. Її жертвами стали понад 3 млн осіб. У 2008 році він був заарештований за звинуваченням у шахрайстві і визнав себе винним у березні 2009 року. На сьогодні 76-річний аферист відбуває 150-річний термін у в’язниці Північної Кароліни. Його майно було конфісковано і розпродано для покриття збитків вкладникам Madoff Securities.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас