Суд ЄС зобов'язав Google "забувати" дані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС зобов'язав Google "забувати" дані

Світ
970
Європейський суд, вища судова інстанція Євросоюзу, зобов’язав інтернет-пошуковик Google шанобливо ставитися до персональних даних користувачів і редагувати деякі результати пошуку за їх запитом.
Така система отримала назву “право бути забутим”. Користувач може вимагати видалення посилання на новинну замітку, рішення суду чи інші документи з результатів пошуку по його імені.
Згідно з рішенням суду, посилання на інформацію, що не відповідає дійсності, або застарілу інформацію повинні будуть видалятися за запитом звичайних громадян.
Розгляд почався після того, як громадянин Іспанії Маріо Костех Гонсалес звернувся у відомство з захисту персональних даних Іспанії зі скаргою на те, що пошук по його імені видає в тому числі посилання на оголошення з газети La Vanguardia від 1998 року. В оголошенні повідомлялося про проведення аукціону і наводилися відомості про арештований будинок іспанця, які він вважав такими, що порушують його право на конфіденційність інформації.
Іспанська влада передали справу до місцевого суду, який у 2011 році передав це питання і аналогічні йому справи на розгляд Європейського суду. Всього було об’єднано близько 180 окремих розглядів.
У самій компанії Google заявляють, що вимоги про редагування даних ведуть до цензури. Google зазначив, що буде потрібен час, щоб проаналізувати всі можливі наслідки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас