Ціна Криму: порт Тамань і міст через Лену тепер можуть не побудувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна Криму: порт Тамань і міст через Лену тепер можуть не побудувати

Світ
4023
Російський уряд розглядає можливість відмови від фінансування будівництва глибоководного порту Тамань і перенесення термінів будівництва моста через річку Лена в Якутську, щоб спрямувати вивільнені кошти на розвиток Криму. Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на лист радника президента з економіки Андрія Білоусова.
У розвиток Криму потрібно буде вкласти в цілому 526 млрд руб. в 2014-2017 рр., випливає з листа. На проекти порту та мосту раніше планувалося виділити 112 млрд руб. Тепер ці гроші пропонується витратити на Крим.
Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв підтвердив, що уряд сумнівається в необхідності реалізації цих двох проектів. “Правда, що менш актуальною стає реалізація саме цих двох проектів”, – заявив він журналістам у Калінінграді.
“Тамань – саме через те, що виникає інша конфігурація щодо портів: у нас в Криму п’ять глибоководних портів, потрібно якось з цим щось робити. Міст через Лену теж під питанням, але з іншої причини – що трафік не очевидний”, – додав міністр.
За його словами, кошти, що звільняються – “не однозначне джерело для кримських проектів”, а “додатковий резерв”, який може бути направлений і на інші проекти.
Представник Міністерства транспорту відмовився коментувати повідомлення Bloomberg.
Суховантажний порт Тамань мав бути побудований на західному краю Таманського півострова до 2020р. на умовах державно-приватного партнерства. Про інтерес до проекту в різний час заявляли Global Ports, “Єврохім”, “Об’єднана зернова компанія”, UCL Holding, “Металоінвест”, СУЕК, “Русал”, “Газпром експорт”, “Кузбассразрезуголь”.
Міст через річку Лена довжиною 21 км, включаючи 18 км під’їзних шляхів, передбачалося побудувати до 2021 р. за 38,9 млрд руб. силами консорціуму на чолі з “ВТБ Капіталом”, що виграв конкурс на будівництво на початку квітня.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас