Київські чиновники після Нового року масово розкрадали майно громади - прокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські чиновники після Нового року масово розкрадали майно громади - прокурор

Казна та Політика
2052
Лише від початку року прокуратурою заявлено позовів на суму 100 млн грн у сфері розпорядження комунальною власністю столиці. Про це під час міжвідомчої наради повідомив прокурор Києва Микола Герасим’юк.
“Лише в поточному році прокурорами на захист інтересів держави розпочато 42 кримінальних провадження, до відповідальності притягнуто 110 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування. Відшкодовано понад 35 млн грн, з них 4,3 млн грн – до державного бюджету. Оголошено позовів на 128 млн грн. На комунальну власність припадає левова частка реагування. 18 кримінальних проваджень – це позови на понад 100 млн грн. І це тільки протягом 4 місяців, в період надзвичайно важкий для держави. Тобто люди на площах гинули, а низка непорядних чиновників обкрадають киян, скориставшись ситуацією”, – сказав М.Герасим’юк.
Він заявив, що вимагає від прокурорів принципового реагування на порушення з боку посадових осіб органів місцевої влади, особливо у сфері розпорядження комунальним майном столиці.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас