Samsung переходить до прямої конкуренції з Google і Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung переходить до прямої конкуренції з Google і Apple

Технології&Авто
733
Найбільша високотехнологічна компанія Азії Samsung Electronic Co. має намір вивести смартфон на основі операційної системи Tizen на ринки Росії та Індії, повідомили The Wall Street Journal інформовані джерела.
Як зазначає видання, цей крок стане остаточним переходом Samsung до прямої конкуренції з Google Inc. і Apple Inc. у сфері програмного забезпечення для мобільних пристроїв.
У майбутні тижні Samsung проведе в Москві захід, на якому буде представлений смартфон на основі Tizen, стверджують джерела. За форматом захід буде аналогічний кампаніям з запуску флагманських пристроїв концерну. За часом він, як очікується, співпаде з конференцією для розробників, яку компанії, що стоять за Tizen, проведуть в Сан-Франциско на початку червня.
Крім того, Samsung близька до виведення смартфона на базі Tizen на індійський ринок і незабаром може представити там же телевізор з керуванням Tizen.
Сама корпорація не відповіла на запити з проханням надати інформацію про плани щодо нової операційної системи.
Tizen – відкрита операційна система на базі ядра Linux, призначена для широкого кола пристроїв, підтримує апаратні платформи на процесорах архітектур ARM і x86. За її розробкою стоять такі корпорації, як Intel і Samsung, систему підтримують Linux Foundation і Tizen Association.
Досі спроби операторів стільникового зв’язку випустити власні смартфони на платформі Tizen успіхом не увінчалися – японський NTT DoCoMo і французький Orange від відповідних планів відмовилися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас