НАТО заявило, що Москва активно підбурює проросійські сили в Молдові - альянс буде терміново посилювати військову міць Кишинева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО заявило, що Москва активно підбурює проросійські сили в Молдові - альянс буде терміново посилювати військову міць Кишинева

Світ
1667
Кремль має утриматися від збурення проросійських сил у Молдові в той час, як Київ намагається вгамувати спалахи сепаратизму на Сході України.
Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу, – передає Радіо Свобода.
Вершбоу зазначив, що Молдова зазнала “посиленого тиску” у зв’язку з кризою в Україні.
Він закликав Москву поважати територіальну цілісність цієї країни й наголосив, що НАТО поставиться “дуже негативно” до будь-яких спроб зблизити невизнаний режим Придністров’я з Росією.
Вершбоу також запевнив, що буде обговорювати під час свого найближчого візиту до Молдови можливості для посилення військової міці цієї країни.
Як відомо, Молдова не є членом Північноатлантичного альянсу. Вона бере участь у програмі НАТО “Партнерство заради миру”, започаткованій у 1994 року.
Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлов попередив у березні цього року, що російські війська, зосереджені вздовж східних кордонів України, перебувають у зручній позиції для вторгнення у Придністров’я.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас