Лукашенко знову виторгував у Путіна 2 млрд "допомоги" - вкотре поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко знову виторгував у Путіна 2 млрд "допомоги" - вкотре поспіль

Світ
1810
Росія погодилася видати Білорусії кредит на суму 2 мільярди доларів. Про це журналістам розповів президент Олександр Лукашенко.
За словами глави загальна сума кредиту на найближчі два роки таким чином досягне 2,5 млн доларів (враховуючи кредит в 500 мільйонів доларів, який Мінськ повинен отримати наступного року). “Це великий фінансовий крок з боку Росії”, – сказав Лукашенко.
Також білоруський президент розповів, що країни прийняли рішення про поетапне зниження митних зборів на нафту. За словами Лукашенка, повністю розраховувати на скасування мит Мінськ зможе вже до 2016 року. За оцінкою білоруського президента, це дозволить вже наступного року зберегти для бюджету країни близько 1,5 мільярда доларів.
“Ми будемо отримувати нафту в тих обсягах, які хотіли б, – 23 млн т з перспективою збільшення, якщо потрібно буде, щоб завантажити наші нафтопереробні заводи і нафтохімічну промисловість», – сказав Лукашенко.
Білоруський президент також розповів, що Москва і Мінськ також зуміли врегулювати питання по автомобілях, зібраних в Білорусії і продаваним на російському ринку.
Питання митних зборів був однією з умов підписання Мінськом договору про Євразійський економічний союз, які планується підписати в кінці місяця в Астані. Членами союзу стануть Росія, Білорусія і Казахстан.
Нагадаємо – раніше, в грудні 2013 року Росія погодилася виділити Мінську один кредит на підтримку економіки в розмірі $2 млрд. Перший транш з цієї суми в розмірі $450 млн білоруська сторона отримала в січні 2014 -го . У 2011 році Білорусь отримала ще $3 млрд від антикризового фонду ЄврАзЕс, контрольованого Росією.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас