Військові облігації користуватимуться попитом у населення - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові облігації користуватимуться попитом у населення - експерт

Фондовий ринок
1898
Військові облігації користуватимуться попитом у населення як прояв патріотизму і реальна можливість допомогти Збройним Силам України – вважає екс-заступник Міністра фінансів України, директор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко, передає телеканал БТБ.
“Я думаю, будуть користуватися попитом і такий патріотизм є. 7% – це непогана прибутковість і благородна мета, але я б дуже хотів, щоб використання цих коштів було під наглядом професіоналів. Ну, скажімо, призначити наглядову раду та уповноважену особу”, – сказав Савченко.
Він розповів, що облігації для фізичних осіб будуть випущені в документарній формі і, швидше за все, їх реалізовуватимуть в Ощадбанку України.
“Це буде в документарній формі. І я думаю, це передбачає, що люди, які куплять цю облігацію, вони не будуть вимагати її погашення, а залишать собі для історії, в архівах, як просто підтримку. Бо немає ніякої потреби в документарній формі зараз робити облігації – це архаїчна операція, тільки одна може бути мета – це для історії, просто для патріотизму”, – зазначив експерт. На його думку, кошти, отримані від продажу облігацій, мають бути спрямовані на заробітну плату військовослужбовцям, які беруть участь у військових діях.
“Куди в першу чергу направляти ці кошти? Ну, на мою думку, відповідь очевидна: на заробітну плату тих людей, які беруть участь у бойових діях. Прирівняти зарплату до тих бойових точок, де наші люди і наші солдати вже мали досвід: Іран, Ірак, інші гарячі точки. Там зарплата десь 1,5-2 тис. доларів. І я думаю, що за таку зарплату саме ці люди, а їх чимало – близько 2,5 тис. осіб, вони б швидко наводили порядок в будь-яких гарячих точках”, – вважає О.Савченко.
Міністерство фінансів почне розміщувати військові казначейські зобов’язання для населення з 21 травня. Про це йдеться в наказі Мінфіну № 415 від 17 квітня. Боргові папери випускають однією серією на 100 тис. штук номінальною вартістю 1000 грн. Термін обігу зобов’язань становить 2 роки, дата погашення – 18 травня 2016 р. Дохід по них виплачуватимуть кожні півроку в розмірі 7% річних, тобто 35 грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас