Країни Африки щорічно втрачають $20 млрд через незаконний вилов риби та вирубку дерев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Африки щорічно втрачають $20 млрд через незаконний вилов риби та вирубку дерев

Кримінал
99
Країни Африки на південь від Сахари зазнають збитків у розмірі близько $20 млрд на рік через незаконний вилов риби та вирубку дерев, йдеться в доповіді дослідницької групи Africa Progress Panel, яку очолює колишній генсек ООН Кофі Аннан.
Група зіставляє подібну незаконну діяльність з ухиленням від сплати податків і недоотриманого виручкою від гірничорудних концесій, пише Financial Times.
“У кожному такому випадку ресурси Африки, які мали використовуватися для інвестицій, піддаються розграбуванню в результаті дій місцевої еліти та іноземних інвесторів, – йдеться в доповіді. – Наслідки для суспільства, економіки та людей руйнівні”.
Світові ціни на рибу досягли рекордних висот на тлі зростання попиту на дорогі сорти риби і морепродуктів в Китаї, при цьому улов знизився в багатьох регіонах, в тому числі через екологічну політику в Америці і Європі. На цьому тлі останні два роки африканське узбережжя стало магнітом для риболовних флотилій, причому в доповіді йдеться, що більшість слідів незаконної діяльності у цій сфері “ведуть до суден зі Східної Азії і Росії”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас