44% українців хочуть відібрати заводи у олігархів - соцопитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

44% українців хочуть відібрати заводи у олігархів - соцопитування

Фондовий ринок
1653
На думку 44% українців великі підприємства, що належать олігархам, варто націоналізувати, 36% вважають за необхідне проведення об’єктивного розслідування і повернення державі тільки незаконно отриманих підприємств. Про це свідчать дані соцопитування групи “Рейтинг”.
Надання можливості доплатити за незаконно отримані об’єкти, але залишити їх у власності олігархів підтримують лише 9% опитаних, ще 4% – за те, щоб нічого не робити і визнати непорушним їхнє право власності.
Націоналізацію підприємств найбільше підтримують електорат Петра Симоненка і люди старшого віку з невисокими доходами, при цьому майже однаково думають з цього приводу як жителі Півночі країни, так і Донбасу, Півдня та Центру. На Заході і Сході більше підтримують те, щоб повернути державі тільки незаконно отримані підприємства.
Чим вищий рівень освіти і доходів респондентів, тим менша підтримка ідеї радикальної націоналізації власності олігархів.
Дослідження Соціологічної групи “Рейтинг” проводилося 25-30 квітня 2014 року серед 2000 респондентів віком від 18 років у всіх областях України (за винятком Криму). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас