Продуктивність праці в США в I кварталі впала більше від прогнозу - на 1,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продуктивність праці в США в I кварталі впала більше від прогнозу - на 1,7%

Світ
154
Продуктивність праці в США впала в першому кварталі 2014 р. на 1,7%, свідчать попередні дані міністерства праці. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували зменшення показника на 1,2%.
Вартість робочої сили в минулому кварталі збільшилася на 4,2%, в той час як експерти прогнозували підвищення на 2,8%. Згідно з переглянутими даними, в четвертому кварталі минулого року продуктивність праці в США зросла на 2,3%, вартість робочої сили впала на 0,4%. Раніше повідомлялося про збільшення першого показника на 1,8% і зниженні другого на 0,1%.
Падіння продуктивності зумовлене незвично сильними холодами і снігопадами, що спостерігалися на більшій частині території США в минулі місяці, що негативно позначилося на економічній активності: споживачі були змушені відкласти витрати, а компанії – інвестиційні плани.
“Квартальні дані можуть бути волатильними, а зниження продуктивності в першому кварталі просто вказує на спад економічної активності через низку тимчасових факторів, включаючи сувору зимову погоду, – зазначив економіст HSBC Securities USA Inc. Райан Ван. – Темпи зростання ВВП і продуктивності в другому кварталі мають дещо компенсувати слабкість, яка спостерігалася”.
Середня погодинна оплата праці з поправкою на інфляцію збільшилася в першому кварталі на 0,5% після підвищення на 0,6% у попередньому кварталі. Кількість відпрацьованих годин збільшилася в січні-березні на 2% після збільшення на 1,4%.
Продуктивність праці у виробничому секторі зросла на 3,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас