ЦБ дозволив ЧБРР і банку "Морський" працювати в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ дозволив ЧБРР і банку "Морський" працювати в Криму

Фондовий ринок
968
Нацбанк України (НБУ) відкликав ліцензії на здійснення банківської діяльності у “Чорноморського банку розвитку та реконструкції” (Сімферополь) і банку “Морський” (Севастополь). Однак до кінця року банки продовжать роботу в Криму без отримання ліцензії ЦБ РФ.
Банк Росії зазначає, що закон про особливості фінансової системи Криму і Севастополя на перехідний період дозволяє банкам, зареєстрованим у Криму і Севастополі, до 1 січня 2015 р. працювати без отримання ліцензії Банку Росії при дотриманні певних умов. Зокрема, банки зобов’язані повідомити Банк Росії про продовження своєї діяльності.
Під банками, зареєстрованими в Криму або Севастополі, розуміють банки, які мають ліцензію Нацбанку України, що діє станом на 16 березня 2014 р. Місцем знаходження банків є Крим або Севастополь.
ЧБРР і банк “Морський” на 16 березня 2014 р. мали ліцензію НБУ на здійснення банківської діяльності, банки направили до Банку Росії повідомлення про продовження своєї діяльності 7 квітня і 10 квітня відповідно.
Через це зазначені банки “вправі продовжити до 1 січня 2015 р. здійснення банківської діяльності на території Республіки Крим та (або) міста федерального значення Севастополя без отримання ліцензії на здійснення банківських операцій, що видається Центральним банком Російської Федерації (Банком Росії)”, підкреслює банк Росії.
НБУ заборонив банкам України працювати в Криму. “Правління НБУ було змушене 6 травня 2014 р. прийняти рішення тимчасово припинити подальшу діяльність українських банківських установ та їх відокремлених підрозділів на зазначеній території”, – зазначає НБУ.
НБУ ухвалив таке рішення, оскільки не має можливості здійснювати банківське регулювання, нагляд, валютний контроль та державний фінансовий моніторинг за діяльністю банків в Криму.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас