Лукашенко заявив про готовність до агресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко заявив про готовність до агресії

Світ
6819
Сумний досвід України показав, що в нинішній ситуації Білорусі потрібна боєздатна армія, яка може протистояти агресору.
Таку думку висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко.
“Армія, як показали останні події, для будь-якої держави потрібна. І тепер уже мене в Білорусі, напевно, тільки дурень може покритикувати за те, що я приділяв велику увагу розвитку Збройних Сил”, – зазначив білоруський лідер.
Лукашенко нагадав, що раніше висловлювалися думки, що Білорусі за прикладом ряду інших країн необхідно практично відмовитися від власної армії. “Виявляється, вона нам потрібна. І слава Богу, що ми, наскільки могли, йшли в ногу з останніми подіями. Ми свою армію весь час вдосконалюємо залежно від того, які локальні війни відбувалися на нашій планеті”, – підкреслив він.
“Ми не агресори, ми воювати ні з ким не хочемо. Але, якщо хтось сунеться, ми повинні бути готові нанести цьому агресору неприйнятний збиток . Це тільки оборонна доктрина”, – заявив Лукашенко.
Президент нагадав, що доручав модернізувати десять літаків для потреб Військово-повітряних сил Білорусі. “Потім, мабуть, ще десять, коли ви зробите ці. Але ВВС ми повинні тримати в справному стані, щоб не повторився сумний досвід наших братів – українців. Коли треба було воювати, виявилося, що немає армії. Начебто 250 тис., як мені Янукович говорив, у нього багнетів було рік тому. А коли торкнулося – армії немає”, – додав він.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас