РЖД можуть відмовитися від запуску швидкісних поїздів у Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РЖД можуть відмовитися від запуску швидкісних поїздів у Київ

Світ
766
Російські залізниці можуть відмовитися від використання іспанських швидкісних поїздів Talgo на маршруті Москва-Київ.
Про це заявив начальник департаменту управління бізнес-блоком “Пасажирські перевезення” РЖД Геннадій Верхових в Астані, на засіданні Ради з залізничного транспорту держав-учасниць СНД.
За його словами, остаточно питання про запуск швидкісного сполучення між Москвою і Києвом досі не вирішене, і зараз розглядаються альтернативні варіанти використання Talgo.
“Це маршрути від Москви і в Нижній Новгород, і в Брянськ, і в Бєлгород. Зараз прораховуються різні моделі, прораховуються можливості існуючої інфраструктури, щоб максимально за рахунок нахилу кузова скоротити час у дорозі і тим самим привернути пасажирів”, – сказав Верхових.
Експлуатація поїздів Таlgo в Росії має початися восени 2014 року. До кінця 2015 року російській стороні поставлять сім складів по 20 вагонів. Три з них повинні бути укомплектовані обладнанням, що змінює ширину колісних пар, так як їх планують використовувати на напрямку Москва-Берлін (на пострадянському просторі ширина колії – 1520 мм, в Європі в основному – 1435 мм).
Решту планувалося використовувати на напрямку Москва-Київ.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас