Кожен п'ятий український офісний співробітник працював за кордоном - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий український офісний співробітник працював за кордоном - опитування

Особисті фінанси
1038
Досвід переїзду заради роботи мають більше половини українських офісних співробітників. Найбільш часто переїжджають з меншого населеного пункту в більший (35%), йдеться в дослідженні кадрового порталу HeadHunter Україна.
Як свідчать результати дослідження, незважаючи на те, що про переїзд за кордон замислюються 93% офісних працівників, досвід переїзду в іншу країну є лише у п’ятої частини офісних співробітників.
“У країни СНД їздили працювати 4%, у країни Європи – 8%, в США або Канаду – 3%, в Азію – 2%, в інші країни світу – 3%. Чим досвідченіший співробітник, тим більший у нього досвід закордонних переїздів. Так, серед тих, кому до 25 років, досвід еміграції є тільки у 10% респондентів, серед людей 25-35 років пробували працювати за кордоном 19%, серед тих, кому більше 35, такий показник вже 33%”, – йдеться в повідомленні.
Найбільш мобільні – співробітники готельно-ресторанної та будівельної галузей, а також ТОП-менеджери. Менше, ніж інші, переїжджають банківські працівники і маркетологи.
Серед жінок більше тих, хто переїхав лише один раз (68% жінок і 50% чоловіків), а от серед чоловіків більше любителів приватної зміни обстановки. Наприклад, тих, хто переїжджав більше трьох разів, – 6% жінок і 13% чоловіків. Високі показники мобільності у людей старше 46 років, як правило, на керівних посадах. Серед проф. сфер лідерство за кількістю переїздів закріпилося за готельно-ресторанною галуззю, будівельним бізнесом і агросфері.
Найпопулярніші мотиви переїзду – економічні. Так, четверта частина тих, хто міняв місце проживання (26%), зробили це тому, що в іншому місті або регіоні була можливість заробляти значно більше. Ще чверть (21%) переїхали від безвиході – в місті чи країні проживання вони не змогли знайти гідну роботу. На третьому місці – бажання професійно розвиватися і наявність цікавих пропозицій від закордонних роботодавців.
Кожен п'ятий український офісний співробітник працював за кордоном - опитування
На думку респондентів, найскладніше при зміні місця проживання те, що друзі та близькі далеко (28%); також непросто адаптуватися до роботи, паралельно звикаючи до нових умов життя (17%); багато хто нарікав на складності облаштування побуту “з нуля” (17%). Незважаючи на всі складнощі зміни місця проживання, переважна більшість респондентів (68%) задоволені тим, що зважилися на такий крок.
Ще чверть опитаних хоч і не шкодує про прийняте рішення, але особливих змін в житті не помітили. І лише 4% в подальшому не задоволені прийнятим рішенням, а 6% ще не можуть визначитися зі своїми оцінками. Відмовилися від роботи в іншому місті тільки 30% респондентів.
Найпопулярніші причини відмови: неприваблива пропозиція (39%), особисті або сімейні обставини (34%). Значно рідше відмовляють потенційному роботодавцю, тому що подобається поточна робота (19%), або навпаки дуже не подобається можлива компанія (12%) або регіон переїзду (14%).
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в лютому 2014 року. В опитуванні брали участь 11 406 респондентів з різних регіонів України.
Кожен п'ятий український офісний співробітник працював за кордоном - опитування
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас